Neurofeedback giver gode resultater mod overtænkning og tankemylder

Vores hjerne er konstant på arbejde, og vi har mellem 50.000 og 70.000 tanker i døgnet. Det er en umulig opgave at forholde sig til alle disse tanker, og det er langt fra alle tanker som fortjener opmærksomhed.

Behandling af tankemylder og overtænkning med neurofeedback

Indimellem kan det være en uoverskuelig opgave at styre sin hjerne. Det kan føles som din hjerne lever sit eget selvstændige liv, som du ikke selv har indflydelse på. Både overtænkning og tankemylder tager til i styrke, forringer din livskvalitet og i værste fald gør dig syg.

Derfor virker neurofeedback godt mod overtænkning og tankemylder

Neurofeedback træner hjernens arousal, også kaldet vågenhed, til at arbejde mere hensigtsmæssigt. Når du overtænker eller har tankemylder, er hjernens arousal i højeste beredskab, da den forsøger at løse alle de tanker og problemer den bliver præsenteret for.

Tankerne snubler ind over hinanden med stor styrke, at det tager meget energi at forsøge, at holde ro i hoved. Eller tankerne har karakter af katastrofe eller bebrejdelser, som ikke gavner dit selvværd eller giver dig overskud.

Neurofeedback træning beroliger din hjerne, og giver den mulighed for at sorterer i tankerne, og du bliver i stand til at styre hjernen bedre. Neurofeedback hjælper hjernen til at danne nye gode vaner at arbejde på og gør op med gamle uhensigtsmæssige måder at tænke på. Med neurofeedback træning vil du opleve øget livskvalitet og bedre søvn.

Symptomer på overtænkning og tankemylder

  • Negative tanker kører i ring og er ikke til at stopper, fx om: Helbred, Parforhold, Fremtid, Ulykker, Job, Familie eller Sygdom i familien.
  • Bekymringer om bekymringer.
  • Tankerne kommer i en voldsom hast og den ene tanke tager den anden.
  • Tankerne lader sig ikke stoppe.

Ubehandlet overtænkning og tankemylder kan over tid udvikle sig til psykiske lidelser, som stress, depression, generaliseret angst mv.

Er du i tvivl, bør du altid kontakte en læge, så det udelukkes, at symptomerne skyldes andre faktorer. Det er også lægen, der tager stilling til eventuel medicinsk eller anden form for behandling. Du kan læse mere om stress, depression, angst på Sundhed.dk